In tijden van crisis, komen we dichter tot elkaar. Ontzettend mooi om te zien en te ervaren. Ingrid Groen, groepsbeheerder van de Facebookgroep Heel Lansingerland Helpt, benaderde mij met het idee om eenzame ouderen voor Pasen te verrassen met een paasplantje. Of ik wellicht nog telers wist?

Een rondje mailen leverde enthousiaste reacties op van Ed Stofbergen van Stofbergen Plantcompany en Barry van der Knaap van De Wilgenlei. Ed teelt prachtige bromelia’s in Bergschenhoek en Barry unieke hibiscussen in Bleiswijk.

Via de Facebookgroep was ook een aanbod binnen gekomen van John van Santen van Van Santen Gardenplant en Cynthia Breugem van Breugem Plants. John teelt Spaanse margrieten en de familie Breugem supermooie anthuriums. 

In totaal zijn er zo’n 1500 plantjes uitgedeeld aan ouderen die het in deze tijd erg moeilijk hebben. Vergezeld van een lieve kaart en paaseitjes. Het zorgde voor een lach op het gezicht.

Het bezorgt mij een gevoel van trots. Trots op deze mooie mensen en ondernemers in Lansingerland. Die ondanks dat ze het zelf niet makkelijk hebben, toch een mooi gebaar maken naar een ander!

Deze prachtige producten zijn uiteraard ook te koop voor jou:
Spaanse margrieten
Bromelia
Anthurium
Helaas is De Wilgenlei gestopt met de verkoop aan particulieren.  

Hart van Holland schreef een prachtig artikel over deze actie.