Prachtige bloemen vind ik orchideeën. Ze blijven ontzettend lang staan en staan ontzettend leuk in een fles(vaas) of dunne stijlvolle vaas of juist in een aardewerk vaas. Want door het kleine waterreservoir kun je de orchideeëntakken ook in vazen zetten die niet waterdicht zijn.

Normaal zie je een snij-orchidee (snij-cybidium) niet (los) in de winkel. Maar nu is het mogelijk om deze originele producten rechtstreeks bij de kweker te kopen. Een unieke eyecatcher in jouw interieur.

In ons huis staan ook prachtexemplaren te shinen. De witte orchidee is van Bijnsdorp Orchideeën in Bleiswijk en de okergele orchidee is van Special Orchids uit Bergschenhoek

Uiteraard heb ik voor het schrijven van dit artikel wat informatie opgezocht over deze prachtbloem. Want bij beide takken viel mij de enorme hoeveelheid bloemen op. Ik heb gelezen dat hoe ouder de plant wordt, hoe langer en voller de takken. De hoeveelheid takken met bloemen is per plant verschillend. Jonge planten kunnen zo drie takken hebben en een tienjarige tot wel veertien.

Een orchidee leeft met de seizoenen. Een Cymbidium bijvoorbeeld is een karakteristieke ‘korte dag’-plant. Dat wil zeggen dat ze pas gaat bloeien als de dagen korter worden. En dus zijn ze het best verkrijgbaar van half oktober tot juni.

In ieder geval vind ik het prachtige stijlvolle bloem(en). Ze hebben zelfs iets mystieks. Ook zo’n mooie eyecatcher in jouw huis? Bekijk de tag orchideeën of tag orchideeëntakken en vindt snel de teler bij jou in de buurt.